Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Reset
Recepty 05.09.2018 09:40:00

Habanero hovězí chilli burger

Základem jsou chutné hovězí karbanátky a Habanero chilli papričky. Většina papriček habanero dosahuje pálivosti 200 000 – 300 000 SHU. Pro srovnání kajenský pepř má 30 000-50 000 SHU, paprička Trinidad Moruga Scorpion má 2 000 000 SHU.

Postup


  Hovězí karbanátky   Hovězí svíčkovou dvakrát nameleme a smícháme s vejcem, drcenou Habanerou papričkou, drceným česnekem, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí

Necháme chvilku odležet a tvarujeme karbanátky, které vkládáme na pomaštěný gril (olejem nebo špekem) a pečeme po obou stranách.

  Náplň   Nejdříve na gril dáme opéct kousky slaniny. Rozkrájené housky dáme také rozpéct na gril, vždy jednu půlku potřeme kečupem, druhou hořčicí, obložíme karbanátkem, plátkem čedaru, plátkem salátu, kolečkem cibule a na vrch položíme dva menší plátky čerstvé chilli Habanero papričky a dokončíme dvěma plátky opečené slaniny. Pokud nemáte čerstvé Habanero papričky můžete je vynechat, i tak bude burger pekelně ostrý.

Dobrou chuť

Ingredience

Karbanátky
800 g hovězí svíčkové (15% tuku)
1/2 lžičky drcené Habanero papričky
1 vejce
4 stroužky česneku
svazek petrželky
mletý pepř
sůl

Náplň chilli burgeru
4 plátky čedaru
2 čerstvé Habanero papričky
4 lístky hlávkového salátu
8 plátků slaniny
1 bílá cibule
kečup
plnotučná hořčice
JE NA 4 PORCIE
PRIPRAVA 40 MIN

Přidat komentář

 (včetně http://)

Produkt byl úspěšně přidán ke srovnání produktů!