Green Habanero mash bez semínek 200ml

Nový produkt

Mash ze zelených chilli papriček Habanero bez semínek.

Pálivost: cca 100 000 - 300 000 SHU

Objem: 200 ml, Složení: Habanero chilli papričky, sůl 12-16%, Země původu: Costa Rica/USA

Více informací

Tento produkt již není na skladě

Za toto zboží nezískáte žádné věrnostní body.


99 Kč s DPH

Více informací

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího. 

Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová.

Habanero dosahuje pálivosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Původ papriček je pravděpodobně na Kubě, odkud se paprička dostala na Yucatán (Mexico), kde se jí dnes ročen sklidí zhruba 1500 tun. Pěstuje se také v Belize, Kostarice a v některých státech USA (Texas, Idaho a Kalifornie).

Pálivost papričky a její delikátní chuť z ní dělá velmi žádanou a populární přísadu do omáček a jídel.

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli paprička na světě.

Recenze

Napsat recenzi

Green Habanero mash bez semínek 200ml

Green Habanero mash bez semínek 200ml

Mash ze zelených chilli papriček Habanero bez semínek.

Pálivost: cca 100 000 - 300 000 SHU

Objem: 200 ml, Složení: Habanero chilli papričky, sůl 12-16%, Země původu: Costa Rica/USA